ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

AK Partili Baybatur’dan 23 Nisan mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 23 Nisan 1920’nin Türk milletinin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma adına milli iradeyi hâkim kılıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirdiği, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirtti.

Eklenme:23.04.2019 / 10:10          Güncelleme:23.04.2019 / 10:10

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun; toprakları işgale uğramış, esarete mahkûm edilmek istenen ecdadın kendi kaderine hâkim olmak için başlattığı büyük ve onurlu yürüyüşün en önemli adımı olduğunu vurgulayan Baybatur, şunları kaydetti:

 “Türkiye Büyük Millet Meclisi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, Cumhuriyet’i kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin mukadderatını değiştirmiş, Türkiye’nin yarınlarını şekillendirmiştir. Bu yönüyle Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin ve milli egemenliğimizin sembolü haline gelmiştir.

Tam 99 yıl önce beka mücadelesi veren Gazi Meclisimiz, yine aynı ruh ve iradeyle varlığını korumaktadır. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi esnasında Gazi Meclisimiz bombalanmış, kurşunlar millet varlığına, demokrasiye, tarihsel haklarımıza isabet etmiştir. İkinci kez Gazi olan Meclisimiz o gece korkmamış, taviz vermemiş; yükselen milli birlik ve dayanışma ruhuyla teröristlerin ve onları kumanda eden efendilerinin oyunlarını bozmuştur. Milletimizin tüm hassasiyet ve haysiyetinin temsil ve ifade mekânı olan Gazi Meclisimiz geçmişte kutsal vatan topraklarımıza nasıl sahip çıktıysa bugün de aynı hassasiyet ve kararlılıkla sahip çıkmaktadır.

Atalarımızın istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır. Hemen her alanda elde ettiği tarihi başarılarla bölgesine model teşkil eden bir ülke konumuna yükselen Türkiye, bugün de tarihi tecrübesine yaraşır bir sorumlulukla, geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini genç nesillerde gören Büyük Atatürk, tarihte benzeri görülmemiş bir kararla, bu çok önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Atatürk’ün bu kararı, onlara olan engin sevgisinin ve güveninin bir yansımasıdır.

Ülkemizin istiklalinin ve istikbalinin güvencesi olan sevgili çocuklar,

Bilginin; ilerlemenin itici gücü haline geldiği günümüz dünyasında, yarınlarımızı sizler şekillendireceksiniz. Bu nedenle, hedeflerinizi yüksek tutmalı, daima ileriye bakmalı, bugünkü Türkiye’nin de böyle bir anlayışın, büyük fedakârlıkların eseri olduğunu hep anımsamalısınız. Ülkemiz ve milletimiz için var gücünüzle çalışmalı, düşünmeli, araştırmalı, üretmeli, bilgiye, teknolojiye, ilerlemeye ve yeniliklere açık olmalı ve ideallerinizden asla vazgeçmemelisiniz.

Bir milletin küllerinden yeniden doğuşunu simgeleyen bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Birinci Meclisimizin fedakâr üyeleri ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir