ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Askerlik reform yasa teklifi komisyondan geçti

AK Parti Manisa Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi Avukat Mehmet Ali Özkan, Asker Alma Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Eklenme:27.05.2019 / 15:51          Güncelleme:27.05.2019 / 15:56

Özkan açıklamasında,

Uzun süredir vatandaşlarımızın beklentisi ve talebi olan Asker Alma Kanunu hakkında düzenleme  AK Parti vekillerimizce geçtiğimiz günlerde meclis başkanlığına sunulmuş ve üyesi olduğum Milli Savunma Komisyonunda geç saatlere kadar süren toplantılar sonucu kabul edilerek komisyonumuzdan geçmiştir.

Bundan sonraki süreçte komisyon raporu hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülüp yasalaşacaktır.

Şu anda kışlada olan askerler kanun yürürlüğe girdiği andan itibaren şartları uygun olan askerlerimiz terhis olma imkanına kavuşabileceklerdir.

Askerlikte reform olarak tarihe geçecek bu düzenleme askere alınacak tabiplerden, öğretmenlerin durumuna kadar çok kapsamlı düşünülmüştür.

Başlıça önemli değişiklikler ise,

Askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecektir. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olarak planlanmıştır.

Bir vatandaşımız altı ay askerlik yaptıktan sonra terhis olabilir ya da kendisinin talebi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kadro ve onların uygun görmesi halinde altı ay daha Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev alabilecektir. Eğer böyle bir tercihte bulunursa vatandaşımız, asgari ücretten az olmamak üzere bir ücret ödemeside yapılacaktır. Bu sürenin sonunda kendisinin talebi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uygun görüşü olması halinde profesyonel olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet edebilecektir.

Yoklama kaçağı ve bakaya olanlara bir defaya mahsus bedelli askerlikten yararlanma imkanı sağlanacaktır.

Bedelli askerlik konusunda ise, yaş sınırı ortadan kaldırılacak, Yedek asteğmenin maaşının altı katı ücret ödenerek bir ayda askerlik görevini ifa edebileceklerdir.

Bu yeni reform niteliğindeki düzenleme tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun. Uzun yıllardır bedelli askerlik olacak mı? olmayacak mı? karmaşası tamemen ortadan kalkacaktır.

İnşallah yetişirse terhis olacak askerlerimiz Ramazan Bayramında evde, ailesinin yanında geçirecektir.

Şimdiden bu yeni kanunun vatanımıza milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir