ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Manisa'da Vergi Uygulamalarında e-Dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı ve Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından 'Vergi Uygulamalarında e-Dönüşüm' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası Toplantı Salonu'ndan gerçekleşen toplantıya katılan Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili Ramazan Yaşar, 2015 yılında Elektronik Vergi Dairesi uygulamasının hayata geçirildiğini ve bunun sonucunda vergi dairelerindeki süreçlerin tamamının bugün elektronik ortamda gerçekleştirildiğini kaydetti.

Eklenme:20.12.2019 / 13:52          Güncelleme:20.12.2019 / 13:59

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı ve Manisa Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen 'Vergi Uygulamalarında e-Dönüşüm' konulu bilgilendirme toplantısı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili Ramazan Yaşar, Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Uğur Hasacar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Vergi Dairesi Başkanlık personeli, Mali Müşavirler ve mükellefler katıldı.Teknolojideki yeni gelişmelere paralel olarak vergide dijital dönüşüm sürecinin başladığını ve sürecin Gelir İdaresi Başkanlığınca  başarıyla sürdürüldüğünü belirten Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili Ramazan Yaşar vergi ile ilgili birçok uygulamanın elektronik ortama taşındığını ifade etti.

Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili Ramazan Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü, “509  sayılı Vergi Usul Kanunu, GT ile e-Belge uygulamalarına ilişkin tüm ikincil mevzuat tek bir metin haline getirilmekte, halihazırda kullanılmakta olan e-Belgelerin kapsamına yeni mükellefler eklenmekte,  ihtiyari  olan e- Belgelerin bir kısmına zorunluluklar getirilmekte ve yeni e-Belge türleri tanımlanmaktadır. Söz konusu GT ile  e-Gider pusulası, e-Dekont, e-Döviz Alım-Satım Belgesi, E-Sigorta poliçesi  ve e-Sigorta Komisyon Belgesinin yeni e-Belgeler olarak yürürlüğe gireceği belirtilirken, halihazırda kullanılmakta olan e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu uygulamalarına zorunlu olarak dahil olacak mükellefler belirlenmiştir. 509 Seri No.lu Tebliğ ile bugüne kadar   e-Belge Uygulamalarına ilişkin yayınlanmış 16 adet tebliğ tek bir tebliğde birleştirilerek mevzuatta önemli bir sadeleştirme sağlanmış ve birçok belirsizlikler önemli düzeyde ortadan kaldırılmıştır. E-Uygulamalar ile önemli bir zaman tasarrufunun  yanında mükelleflerin işlem süreçlerine ilişkin maliyetler de önemli ölçüde azaltılmıştır.”

 22 Milyarı aşan belgenin elektronik ortama taşınması ile tahmini 2 Milyar TL tasarruf sağlandığını belirten Yaşar, “Bu şekilde çevrenin korunmasına yönelikte katkılar sağlanmış,  yaklaşık 300 bin ağaç kesilmekten kurtarılmıştır. Ayrıca bu uygulamalar kayıt dışı ekonomi ile etkin bir şekilde mücadele edilmesine imkan sağlayacaktır. 2020 yılında e-Belge ve e-Defter uygulamalarını kullanan mükellef sayısının  140 binden 300 bine ulaşması beklenilmektedir. Elektronik uygulamaların mükelleflerimiz tarafından tanınması ve benimsenmesinin çok önemli bir fayda sağlayacağı düşüncesi ile toplantıyı birlikte gerçekleştirdiğimiz  Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamıza,  desteklerinden dolayı  Ticaret ve Sanayi Odamıza,  sunumu gerçekleştirecek değerli arkadaşlarıma ve  toplantımıza katılan değerli katılımcılara teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili Ramazan Yaşar'ın konuşmasının ardından SMMM İsmail Ersin ve Mustafa Üye ile Gelir Uzmanı Halil İbrahim Erol tarafından katılımcılara e-uygulamalar hakkında bilgi verildi.

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir