ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Tanrıverdi: Hizmet İş Sendikasını imkânsızlıklar içinde kurduk

Hizmet-İş Sendikasının 39. Kuruluş yıldönümü, düzenlenen geniş katılımlı bir toplantı ile gerçekleştirildi. Toplantıya, Hizmet İŞ Sendikasının Kurucu ve Onursal Genel Başkanı, 22.23 ve 24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’de katıldı.

Eklenme:23.01.2017 / 23:17          Güncelleme:23.01.2017 / 23:24

Antalya Adalya Hotelde gerçekleştirilen toplantıya, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’e bağlı Sendikaların Genel Başkanları, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Hizmet İş Sendikasının tanıtım filminin gösterimiyle başlanılan toplantıda konuşan Tanrıverdi; Hizmet İş Sendikasını 39 yıl önce 24 Ocak 1979’da 7 arkadaşımızla beraber çok zor şartlar altında ama büyük bir aşk ve şevkle kurduk. Hizmet İş Sendikasının Kurucu Genel Başkan sıfatını taşımaktan her zaman onur duyuyorum. Nasıl ki Fatih’in İstanbul’u fethetme aşkı ona gemileri karadan yürüttürmüşse, bizde imkânsızlıklar ve zorluklar içinde bu sendikayı kurduk. O tarihlerde Türkiye’nin üzerinde karabulutlar çöreklenmişken aydınlık yarınların müjdecisi olarak kurulan Hizmet-İş, bir sivil toplum örgütü olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir. Geçmişte Hizmet İş,  fidanına benimle birlikte su veren tüm dava arkadaşlarıma tekrar huzurunuzda teşekkür ediyorum.”dedi.

 Hizmet İş’in ilkeli ve onurlu bir duruşu ile sadece sendikal mücadelede değil, sivil toplum örgütleri arasında da eşsiz bir yer edindiğine dikkat çeken Tanrıverdi konuşmasını şöyle tamamladı; “Hizmet İş'in kurulduğu günden bu güne ortaya koyduğu “ilkeli ve onurlu ” duruşu ile her zaman sendikal mücadelede olduğu gibi, sivil toplum örgütleri arasında da eşsiz bir yer edindiğini ifade eden Tanrıverdi, “Bizim çalışana, elinden başka emeği olmayan, elleri ekmeğini kazanmak için nasır tutmuş insana bakışımız her zaman aynıdır. Sendikal alandayken de, siyasette de Hak ve emek mücadelesinin içinde olduk. Türkiye'de ilk defa Kapıcı ve Kaloriferci işçilerinin grevini Hizmet İş Sendikası’yla gerçekleştirirken, Siyaset alanında da ilk defa bu emekçi kardeşlerimizin Asgari Ücrette Kanun Kapsamına alınması gerçekleştirilmiştir.”

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir