ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Çelik: İstiklal Marşı bu milletin onurlu kurtuluşunun sembolü olmuştur

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda Başkan Çelik “İstiklal Marşı, büyük zorluklar içersinde olan bir milletin, bağımsızlığının sembolü ve onurlu kurtuluş mücadelesinin, yeniden doğuşunun destanıdır” dedi.

Eklenme:12.03.2017 / 21:30          Güncelleme:12.03.2017 / 21:30

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik İstiklal Marşının kabul edilmesinin 96.yıl dönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında “İstiklal Marşı, büyük zorluklar içersinde olan bir milletin, bağımsızlığının sembolü ve onurlu kurtuluş mücadelesinin, yeniden doğuşunun destanıdır. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olan ve milletimizin yeniden doğuşunu en veciz, en özlü, en güzel dizelerle tarif eden edebi bir eser, tarihi bir anıttır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşına bizzat katılarak yazdığı İstiklal Marşı’nda, milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatmaktadır. İstiklal Marşının içeriği ve TBMM’sinde kabul edilmiş olması onun Kurtuluş destanı ve abide eser özelliğine “Milli Kültür Kanunu” özelliğini de eklemektedir. Mehmet Akif'in dediği gibi 'Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın' diye düşünen ve hayatını bu temel gayeye göre belirleyen vatanseverler olarak,‘İkinci Kurtuluş Savaşını’ verdiğimiz bu günlerde; “bin yıllık muhteşem bir terkiple bir arada yaşadığımız büyük milletimizi ayrıştırmaya, birbirine boğazlatmaya, vatanımızı ve devletimizi bölüp parçalamaya çalışan iç ve dış mihraklara karşı ebedi birlik saflarını sıkılaştırmamız gerekmektedir. Bu duygularla İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 96. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, bütün hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir