ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Selçuk Özdağ’dan Mevlid Kandili Mesajı

Hz. Muhammed’in Dünyaya gelişinin yıldönümü ve Mevlid Kandili dolayısıyla açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ mesajında siyasi, ekonomik ve insani krizlerle zor bir dönemden geçen dünyanın kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu belirterek, ilahi vahyin son ve tamamlayıcısı olan İslam'ın ve onun Peygamberi olan Hz. Muhammed (sav)'in alemlere Rahmet olarak gönderildiğini ifade etti.

Eklenme:28.11.2017 / 23:25          Güncelleme:28.11.2017 / 23:25

Hz. Muhammed’in adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığının birlikte yaşadığı ashâbına olduğu kadar, gelecek ümmetini de kapsadığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Dünya Müslümanlarının bugün içinde yaşadığı sorunlara dair çözüm önerileri sunan Peygamber Efendimizin mesajları, halen Müslümanlar tarafından tam olarak algılanmış değildir. İrlandalı düşünür George Bernard Shaw'un ifadeleriyle, 'İnsanlığın sorunlarının üst üste yığılarak nerdeyse çözülmez hal aldığı günümüzde Peygamberimiz Hz. Muhammed'e her zamankinden daha fazla muhtacız. Eğer O aramızda olsaydı bütün bunları oturup bir fincan kahve içme rahatlığı ile çözerdi. Peygamber Efendimizin sözleri insanı özüyle tanıştıran, kendisiyle barıştıran, tabiatla kaynaştıran, Rabbine yönelten hatırlatıcı düsturlardı ve O’nun hayatının bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin örneğini oluşturuyor” diye konuştu.

Kurtuluş ve huzurlu bir dünyaya kavuşmanın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i tanımaktan geçtiğini bildiren Özdağ, "O'nu tanımak ve bilmekle, O'na tabi olmak ve O'na hürmet etmekle mümkündür. O ki, Necip Fazıl'ın deyişiyle 'Çöle İnen Nur'dur. Adaletsizliği gideren, Hakk'ı hakkıyla hakim kılan, hayayı öğütleyen, Müslümanları kardeş kılan, ezileni baş üstünde tutan, ezeni kerih görerek engelleyen bir Resul'dür. Bu kutlu günlerde Resulullah'ı (sav) anmak, O'nu ve yolunun inceliklerini kavrayabilmek, bizleri mübarek yolda sabit kılmak üzere verdiği titiz mücadeleyi idrak edebilmek duasıyla tüm Müslüman Dünyası’nın mübarek Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, başta ülkemiz ve İslâm dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin (s.a.v) yüce örnekliğinden nasibdar olmasını Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum” ifadesinde bulundu.


 


 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir