ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Selçuk Özdağ’dan toplumsal mesaj

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Hacca gitmenin şartları oluşmuş her vatandaş için bir farz olduğunu, Umreye de bir kez gidilebileceğini ama birden fazla gitmek yerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından kurulacak bir müessesede bu durumdaki vatandaşların bağışlarıyla bir fon oluşturulması gerektiğini savundu. Özdağ fonda biriken paranın Dünya’nın çeşitli bölgelerinde zulüm altında yaşayan Türk ve Müslüman milletlere dağıtılmasının daha doğru olacağını belirtti.

Eklenme:11.12.2017 / 17:23          Güncelleme:11.12.2017 / 17:23

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Türk ve Müslüman Dünyası’na toplumsal sağduyu çağrısında bulundu. Haccın maddi durumu iyi ve şartları sağlamış vatandaşlar için İslam’ın bir şartı olduğunu kaydeden Özdağ, “Hac şartları oluşan Müslümanlar için bir farzdır. Hacca gidildiği gibi imkanı ve şartı müsait vatandaşlar Umre’ye de gidebilir. Ancak yaşadığımız dünya şartları ve konjonktür gereği Umre’ye bir kez giden vatandaşların ikinci, üçüncü ve daha fazla gittiğini gözlemliyoruz bunun yerine devlet nezdinde bir fon oluşturularak vatandaşlar birden fazla Umre’ye gitmede harcayacakları parayı bu fona aktarabilirler. Bu para da Kızılay örneğinde olduğu gibi oluşturulacak bir müessese tarafından Filistinlilerin, Kırım Türklerinin, Doğu Türkistanlıların, Kerküklülerin ve hala sıkıntı yaşayan yerlerde devlet olamamış ya da başka bir devletin zulmü altında yaşayan milletlere aktarılabilir düşüncesindeyim” dedi.

Devlet kontrolünde kurulacak müessesenin yardımlaşma ve dayanışma örneği oluşturabileceği gibi aynı zamanda kültürel, sosyal ve üretici bir birim gibi de çalışabileceğini kaydeden Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Bu oluşturulacak müessese de oluşturulacak fonla özü Türk ve Müslüman olan bu kardeşlerimizin yaralarına bir nebzede merhem olunabilir. O insanların yaşadıkları problemler çeşitli araçlarla insanlara duyurulabilir, anlatılabilir. , kitaplar yazdırılır. Belgesel ve sinema filmleri çekilebilir. Bu çalışmalar büyükelçilikler ve ataşelerle birlikte çalışılarak yürütülür. Tüm bunlar devlet nezdinde meşru ve hukuki zeminler içerisinde yapılmalıdır. Tüm devlet ve hükümet yetkilileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bu konuda düşünmeye davet ediyorum.

TRUMP SİYONİZMİN TALEBİNİ YERİNE GETİRDİ

ABD Başkanı Trump’ın aldığı kararla Siyonizm ideolojisinin talebini yerine getirdiğini de ifade eden Özdağ, “Kudüs konusunda skandal bir karara imza atan ABD Mekke ve Medine’yi de her geçen gün daha fazla kuşatma altına almaya çalışmaktadır. Bunu da Kâbe’nin ve Mescid-i Nebevî’nin etrafına yapılan binalarda net şekilde gözlemliyoruz. “Kâbe imamı” unvanı verilen bednam Trump'a dua etti. Amerika ile birlikte dünyayı gül gibi idare ettiklerini iddia etti! Suud müftüsü ise Siyonist devletle savaşmanın caiz olmadığını açıkladı! Müslüman Dünyası buna daha fazla seyirci kalmamalıdır. Bir Dünya lideri olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bizlerin bu duruma seyirci kalmasını kimse beklemesin. Mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu anlayış ile ilk kıblemiz göz bebeğimiz Kudüs konusunda tüm imkanlarımızı sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu.


 


 


 


 


 


 

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir