ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Doğu Kudüs Filistin'in Başkenti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla İstanbul'da olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı'ndan tarihi karar: Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ilan ediyoruz...

Eklenme:13.12.2017 / 15:42          Güncelleme:13.12.2017 / 15:56

İstanbul'daki İİT toplantısının nihai bildirisi açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zirvedeki konuşmasında dile getirdiği, "Tüm dünyayı Kudüs’ü Filistin’in işgal altındaki başkenti olarak tanımaya çağırma" önerisi, sonuç bildirisine de yansıdı.

Son dakika bilgilerine göre, nihai bildiride ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamasına misilleme yapıldı ve "Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ilan ediyoruz" denildi.

DÜNYAYA ÇAĞRI: Tüm dünya ülkeleri Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımaya çağrıldı. 

ABD SÜREÇTEN ÇEKİLSİN: İslam İşbirliği Teşkilatı sonuç birdirgesinde, "ABD yönetimi barış sürecindeki rolünden çekilmeli" çağrısı da yapıldı.

ABD GERİ ADIM ATMAZSA: Trump'ın "Kudüs İsrail'in başkenti" kararına tepki gösterilen açıklamada, "ABD bu kararından geri adım atmazsa tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır...

BM'YE ACİL ÇAĞRI: İİT bildirisinde, Birleşmiş Milletler'e de acil olarak İsrail'in işgaline son vermesi ve Kudüs'ün nihai statüsünün belirlenmesi çağrısı yapılacak. 

57 üye ülkesi bulunan teşkilatın İstanbul'daki toplantısına 48 ülke katıldı. Bu ülkelerden sadece 16'sı devlet başkanı seviyesinde katılım sağladı. Suudi Arabistan'ın ise bakan yardımcısı düzeyinde katılmış olması dikkat çekti.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir