ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Başkan Çelik'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajda Ağustos ayının Türk tarihi için bir zafer haftası olduğunu ifade ederek 30 Ağustos Zafer Haftasını kutladı.

Eklenme:29.08.2021 / 17:01          Güncelleme:29.08.2021 / 17:01

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında “Talihin ve tarihin bize tebessüm ettiği, Allah’ın zaferler ihsan ettiği kutlu bir aydır Ağustos. Milletimiz 30 Ağustos 1071 Zaferiyle Sultan Alparslan önderliğinde Anadolu’ya doğuşun destanını, 30 Ağustos 1922 zaferiyle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu’dan dirilişin destanını yazdı. Bu gün buralarda var oluşumuzu, hür ve bağımsız yaşamamızı Allah’ın izniyle o günkü kahramanların ve Şühedanın vatan ve millet aşkına borçluyuz. O nasıl bir aşktı, o nasıl bir ülküydü ki; vatan ve millet uğruna serden de yardan da gözünü kırpmadan vazgeçtiler, kendileri Allah’a kavuşurken, bize, bir vatan bıraktılar! O zaferlere sevinmek güzel, sahiplenmek iyi ama emanetlerine ne kadar layığız ve onların aşkının ne kadarına sahibiz? İki zafer arasında neler yaşandı? Büyük Selçuklu Devletine, Anadolu Selçuklu devletine ne oldu? İstanbul’u fetih eden, Batıda çağ açıp çağ kapayan Osmanlı’ya ve üç kıtada nal sesleri ile ritim tutturan orduya ne oldu? 450 yıl Osmanlı’nın hâkimiyetinde yaşayan Yunan, nasıl oldu da Anadolu içlerinde ırz ve namus kirletip ocaklar söndürdü? Harap ve bitap düşmüş, bütün kalelerine girilmiş ve bütün tersaneleri bil fiil işgal edilmiş, bir karış Anadolu toprağına sıkışmış millet nasıl oldu da yeni bir Cumhuriyet kurabildi? Tarihler ve olaylar bize uzaktı ve biz tarih okumuyorduk ama bu soruların cevabını 15 Temmuz 2016 akşamında Milletçe öğrenmiş olduk” dedi.

“15 TEMMUZ DÜNYA TARİHİ İÇİN BİR MİLAT OLMUŞTUR”

15 Temmuz gecesinin tarihte bir milat olduğunu ifade eden Başkan Çelik “Toplu vuran yüreklerin topla sindiremeyeceğini; milletin sahip çıktığı vatanın batmayacağını; düşmanla bir olup vatanına ihanet edenlerin topuna, tüfeğine, tankına, uçağına, füzesine iman dolu göğsüyle karşı koyan serdengeçtilerin, milletin sinesinde patlamaya hazır bir volkan gibi sapasağlam durduğunu;  O serdengeçtilerin tarih sahnesinden fışkırır gibi tek bir emirle ve “Tekbir” nidalarıyla meydanlara nasıl aktığını, meydan okuyanlara meydanı nasıl dar ettiğini; Malazgirt’i, Kosova’yı, Mohaç’ı yeniden yaşar gibi yaşayarak gördük, öğrendik, sorularımızın tümüne cevap bulduk. İşte o zaferlere şimdi daha çok sevinebiliriz. Çünkü o uzak anıları günümüzde yeniden yaşadık. Şühedaya layık olduğumuzu, bize emanet edilen vatana sahip çıktığımızı, muasır medeniyetin öncüsü olma ülküsüne sahip çıktığımızı ve Yeni Türkiye yolunda engel tanımadığımızı, “ söz konusu vatansa gerisi teferruattır” deyip Milli Birlik Ruhuyla şahlandığımızı, hiçbir ihanetin karşılıksız ve cezasız kalmayacağını dosta düşmana gösterdik. Bu nokta da 15 Temmuz gecesi yaşananların hepsi dünya tarihinde bir milat olacaktır. Yeni nesil belediyeciliğin öncüsü olan Şehzadeler belediyesi olarak, bu güne kadar olduğu gibi bu kutlu yolda hizmetlerimizi aksatmadan sürdürmeye, yakaladığımız milli birlik ruhunu koruyup geliştirmeye kararlıyız. Büyük ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte el ele ve daha çok çalışarak nice zaferler yaşamamız dileğiyle; Sultan Alpaslan’dan Atatürk’e ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a kadar bu vatana hizmet eden tüm kahramanlara ve şühedaya minnet ve şükranlarımızı sunar,  zafer bayramınızı en kalbi duygularımla kutlarım” dedi.

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir