ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

Arınç'tan yeni adli yıl mesajı

​22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, “Geçtiğimiz gün Sayın Cumhurbaşkanımız, Adalet Bakanımız ve yargı camiamızın kıymetli üyeleri ile birlikte Adli Yıl Açılış Töreni’ne katıldık. Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasında adalet alanındaki reform iradesinin canlılığına yaptığı vurguyu oldukça önemli görüyorum.”dedi.

Eklenme:02.09.2021 / 22:05          Güncelleme:02.09.2021 / 22:05

22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni adli yılın başlaması nedeniyle twitter hesabından bir mesaj yayımladı.

Arınç mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Geçtiğimiz gün Sayın Cumhurbaşkanımız, Adalet Bakanımız ve yargı camiamızın kıymetli üyeleri ile birlikte Adli Yıl Açılış Töreni’ne katıldık. Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasında adalet alanındaki reform iradesinin canlılığına yaptığı vurguyu oldukça önemli görüyorum.

Bu öneme binaen kendilerinin konuşmalarındaki bazı noktalara kamuoyunun dikkatinin çekilmesi gerektiği kanaatindeyim:

“Adaletin tesisin garantisi, yargının bağımsız ve tarafsız bir anlayışla ortaya koyacağı duruşu, temsili ve sonuçta vereceği adil kararlardır.”

“Eğer bir devlette adalet yoksa, onun hangi sistemle yönetildiğinin, kim tarafından idare edildiğinin, vatandaşlarının hangi inanca veya milliyete sahip olduğunun bir önemiz kalmaz, orada sadece zulüm hüküm sürer.”

“Adaleti sadece adliye binalarına, duruşma salonlarına tahsisli bir kavram olarak görmeyeceğiz.”

“Amaca giden her yolu mubah gören anlayışı reddediyoruz.”

“Adalet hayatın her alanında, toplumun her kesiminde, devletin tüm görevlerinde aranmalı ve titizlikle yerine getirilmelidir.”

“Biz toplumların ve devletlerin ancak vicdanın ve adaletin hakimiyetiyle ayakta kalabileceğine tüm samimiyetimizle inanıyoruz.”

“İnsan haklarına dayalı bir devlet anlayışının, hem idarenin iş ve işlemlerinde, hem de yargı pratiğinde esas olmasını hedefliyoruz.”

Sn. Cumhurbaşkanın konuşmasındaki bu mesajlar geride bıraktığımız yasama döneminde yapılan çalışmalar ve hazırlıkları devam eden yeni yargı paketinin en yakın zamanda Meclis’in gündemine gelecek olması, toplumun adalet alanındaki beklentilerini karşılama anlamında umut vericidir.

Tüm hukuk camiasının yeni adli yılını tebrik ediyor; önümüzdeki dönemin hava gibi su gibi muhtaç olduğumuz adalete sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaşabildiğimiz bir dönem olmasını temenni ediyorum.”

 

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir