ASAYİS EKONOMİ MAGAZİN SPOR POLİTİKA GENEL YEREL İLÇELER

AK Partili Baybatur’dan fetih mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İstanbul'un fethinin 565’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Eklenme:29.05.2018 / 13:30          Güncelleme:29.05.2018 / 13:30

"Tarih yazan bir milletin mensupları olarak, İstanbul, yazdığımız tarihin en aziz hatırasıdır. Bu hatıranın en büyük ismi Fatih Sultan Mehmet Han’dır" diyen Baybatur, mesajında şunları kaydetti:

“27 yüzyıllık tarihi boyunca Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapan, Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan tarih ve kültür şehri İstanbul, insanlığın ortak medeniyet mirasında çok özel bir yere sahiptir. Peygamber Efendimizin, ‘Kostantiniyye, bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır’ övgüsüne mazhar olmak amacıyla, yüzyıllarca süren mücadelelerin sonunda büyük bir inanç ve askeri deha ile gerçekleştirilen bu fetih, köklü medeniyetimizin, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açarak insanlık tarihine damgasını vurduğu, dünya tarihini derinden etkileyen büyük bir zafer olarak tarihe geçmiştir. Sadece toprakları değil, gönülleri de fetheden ecdadımızın adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetimiyle yüzyıllarca farklı kültür ve dinlerin bir arada yaşadığı bu kadim şehir, bu özelliğiyle tüm dünyaya örnek teşkil eden dünyanın başkenti konumunda bir medeniyet merkezidir. ‘Şu şehr-i İstanbul ki; bi misl-ü bahadır, yek sengine yekpare acem mülkü fedadır, yek gevher-i yekpare iki bahr arasında, hurşid-i cihan-tâb ile tartılsa sezâdır’ gibi dizelerle şairlere, yazarlara, sanatçılara ilham kaynağı olan, doğası, tarihi ve kültür varlıklarıyla sakinlerini ve ziyaretçilerini büyüleyen İstanbul, derinlik ve mana sahibi bir şehirdir. Beşiklik ettiği medeniyetlerin izlerini kültürel bir zenginlik olarak günümüze taşıyan İstanbul, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aziz milletimiz için daima gurur ve ilham kaynağı olacaktır. Fatih Sultan Mehmet Han'ın bizlere emaneti olan İstanbul, hükümetimizin Avrasya tüneli, 3’ncü köprü, 3’ncü havalimanı, Marmaray gibi mega projeleriyle ülkemizin olduğu kadar dünyanın da en önemli iş, finans, ticaret, sanat, kültür ve inanç merkezi olarak cazibesini her geçen gün artırmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul’un fethinin 565’inci yıldönümünde başta fethin mimarı Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, bu cennet vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Etiketler :

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.
Copyright © 2015 manisadasonnokta.com İHA abonesidir.
www.manisadasonnokta.com
info@manisadasonnokta.com
Rss Mobile @ManisaSonNokta /manisadasonnokta

Ulusal Gazeteler

Akşam Hürriyet Milliyet Sabah Star

Yerel Gazeteler

Denge Günebakış Manşet Haber Yeni Manisa

Haberler

Şehzadeler Yunusemre Spor Manşet Ekonomi Siyaset Asayiş Magazin Haber Genel Manisaspor

Kurumsal

Hakkımızda Künye İletişim Reklam Menü

Son Nokta

Foto Galeri Video Galeri Anketler Manşetler Hata Bildir